Hest i vest

hest-i-vestartikel
30-11-2016

  Skrevet af Gæsteskribent

Denne artikel er skrevet af Ophelia Shonan Bräuner Berhenheier.

Selma og Fie er blevet oprettet som ungarbejdere i Klub2teket og arbejder med at muge ud i stalden og sørge for at der er foder og vand til hestene. De kommer hver mandag og fredag. Her er et lille interview, som giver et lille indblik i, hvordan det er for dem at arbejde her og lidt om HestiVest.

dummy250

Interview med Selma 12 år

Hvad betyder Hest i VEST for dig? "Det betyder rigtig meget for mig at jeg kan komme herned i Klub2teket og være sammen med hestene og en masse mennesker jeg holder af. Jeg bliver altid glad når jeg kommer og hvis jeg har haft en skidt periode får jeg tankerne over på noget helt andet."

dummy250

Lære at passe dyr

Selma du er sammen med Fie blevet undarbejder i Klub2teket. Hvordan er det? "Jeg synes det er rigtig spændende, og jeg føler virkelig jeg får noget ud af det, fordi jeg lærer hvordan det er at passe dyrene, og det synes jeg også hører med til det med og kunne komme og ride."

containerlille

Mange slags opgaver

Hvad laver I når I arbejder her? Hvilke opgaver har man? "Vi hjælpes meget ad, vi deler opgaverne op lidt forskelligt hver gang. Vi skal muge ud i hestenes bokse, give halm og hø i deres hønet, som vi går over og henter i containeren. Her vejer vi op hvor mange kilo de skal have hver. Derefter skal de også have vand alle hestene, så her må vi sørge for at alle spandene er rene inden vi fylder vandet op. Til næsten allersidst, kommer vi deres foder op i deres krybbe og så skal der fejes, og rydde tingene på plads man har brugt og sørge for her ser ordentlig ud når vi er gået."

dummy250

Heste, kaniner og høns

Selma fortsætter: " Så er vi også inde ved kaninerne og hønsene og give foder og vand, tjekke om hønsene har lagt æg og at alt der pænt og rent ud. Til sidst lukker vi alle dyrene ind, inden klubben lukker. Hvis vi har ekstra tid nusser vi godt om hestene og børster dem.

dummy250

Ansvar og venner

Er det fedt at have fået det ansvar? Jeg synes det er rigtig fedt og have fået jobbet og få lov til at hjælpe mere til. Det giver rigtig meget ansvar og det føles som om man gør sig mere fortjent til at ride, når man også ved hvad der hører med til det med heste.

Har hest i vest skabt nye venskaber for dig? "Meget, jeg har fået rigtig mange nye venskaber som jeg ikke havde før, og jeg er kommet tættere på de personer jeg i forvejen kendte. Har faktisk fået ca. 8 nye venner."

Artiklen har tidligere været bragt i nyhedsbrevet Ung i Aarhus V udgivet af FU/Aarhus Kommune.