Fibernettilbud til Almenbo-Aarhus afd. 22

fibernettilalmenbo-aarhusafd22
17-04-2017

  Skrevet af Knud Henrik Sørensen

Almenbo-Aarhus afd. 22's beboere skal i denne måned tage stilling til et tilbud om at få installeret fibernet i afdelingen. Ikke sådan at beboerne tvinges ud af deres Stofa-aftaler, men som et supplerende valgfrit tilbud

dummy250

Det betyder at lejerne tilbydes at få meget hurtigt Internet lagt ind i lejligheden som supplement til det der allerede er der fra STOFA, det nye er at den nye installation bliver leveret i et fiberkabel, hvor STOFA leverer i et kabel som kendes fra gammeldags antennekabler. Den enkelte kan beholde det vedkommende har nu og behøver ikke tilslutte sig det nye.

Begge leverandører kan levere både TV/Radio og Internet. Begge leverandører kan levere en router der kan tilsluttes enhederne via WiFi, men den nye leverandør leverer ikke et allerede svagere signal der er blevet påvirket af elektrisk støj og jern der gør signalet svagere. Stofas signal er allerede påvirket af disse faktorer fra boksen ude ved vejen og frem til lejerens lejlighed.

Den nye leverandør leverer altså et stærkere signal ind i lejligheden. Det signal kan ikke påvirke lejlighedens installationer da det kommer som laserlys og ikke som elektrisk strøm.

dummy250

Den største tekniske forskel på det nuværende STOFA og FIBIA/WAOO forklaret enkelt

Stofa sender et kabel ind til tavlen i opgangen, til et filter der deler forbindelsen op i et kabel til hver lejlighed. Alle disse kabler ryger tilbage i et enkelt kabel i kassen ude ved vejen og videre rundt i byen til forstærkerstationernes placeringer. Du deler din forbindelse med mange andre, er der rigtig mange på er dit signal mærkbart svagere.

Fibia sender et tykt kabel med mange tynde fiberforbindelser ind i blokkene. Hver eneste lyslederfiber har sin egen forbindelse uden signaltab helt frem i den enkelte lejlighed.

wifiextenderfibia02

Routeren er trådløs

Da routeren er trådløs kan signalet fra routeren og rundt i lejligheden godt påvirkes af elektrisk støj og jern fra armeringen i væggene. Det vil blot være mindre påvirkning end på STOFA fordi signalet ind er kraftigere og uden tab. Man får altså en bedre og mere jævn forbindelse i den nye løsning. Det koster ikke noget for den enkelte lejer at få den nye fiberløsning lagt ind i lejligheden for de der tilslutter sig fra starten kun et Internet abonnement til min. 199 kr. pr. md. i mindst 6 mdr.. Senere tilslutning vil koste 500 kr. som engangsbeløb og et Internet abonnement på minimum 6 mdr. varighed af 199 kr. pr. md.

wifiextenderfibia01

Hastighed

Den hastighed Fibia leverer i den billigste forbindelse er en 100 megabit upload/ 100 megabit download forbindelse og er hurtignok til streaming fra Netflix og skulle som regel også kunne trække de medium krævende spil samtidig, de mest krævende spil sammen med Netflix streaming vil kræve lidt mere kapacitet. Lidt mere findes ikke, kun meget mere. Næste hastighed er nemlig, hele 300/300 og mere er der kun meget, meget få der har brug for. I de store lejligheder kan det måske være nødvendig at få et forstærket signal for, at nå de bageste rum i lejligheden. Den forstærker er meget let at opsætte (et tryk på en knap på to enheder og det er alt) og koster meget lidt i leje pr. md.

dummy250

Gratis Antivirus pakke der beskytter alle dine enheder, også din smartphone

Med alle Internet abonnementer følger der en GRATIS antivirus pakke fra Chili Security der beskytter alle dine Windows-PC, Mac og Android-enheder. Det er et meget stærkt og anderkendt antivirus software og det indeholder dansk support.

4ktv-boxfibiaportal

Du behøver ikke skifte Internet eller TV/Radio leverandør

Du behøver ikke skifte din leverandør ud, men hvis du nu skifter til Fibia/Waoo Internet har du også mulighed for at tegne et TV-abonnement hos Fibia/Waoo med samlerabat. Du får 50 kr. i rabat hvis du bestiller både Internet og TV/Radio. Billigste TV-pakke er på 29 kanaler og koster 139 kr. pr. md. (89 kr. pr. md. hvis du også har Internet fra Fibia/Waoo). Den fulde pakke tæller 62 TV-kanaler og koster 489 kr. pr. md. (439 kr. pr. md. hvis du også har Internet fra Fibia/Waoo)

dummy250

35% af lejerne skal være med fra starten hvis vi skal have det lagt gratis ind i blokkene

I alt 92 lejemål skal være forhåndstilmeldt fra starten hvis vi skal have det lagt gratis ind i blokkene og frem i hver eneste lejlighed. Hvis man er ved at flytte kan det stadig betale sig at give forhåndstilmelding selv om man er flyttet når det bliver installeret. Så er det nemlig klar til at den nye lejer selv kan vælge hvilken leverandør man ønsker.

Du kan også have skiftet mening inden vi når at få det hele installeret, din tilmelding er ikke mere bindende end det.

dummy250

Det nye fibernet er fremtidssikret, det er det gamle kobbernet ikke

Der er en grænse for hvor tæt man kan pakke kanaler i et kobbernet uden at de støjer ind over hinanden. Derfor er Stofa nødt til med jævne mellemrum at flytte mange kanaler til et nyt stykke af kanalnettet. Til sidst er der bare ikke den plads der ikke må være kanaler på for at have et støjfrit signal.

Fiber er lys og kan separeres så tæt uden støj ind over kanalerne at der i de næste mange, mange generationer ikke er behov for andet. Det er meget svært at forstå hvad der skulle kunne nødvendiggøre en ny opfindelse fordi fibernet ikke er stort nok

dummy250

HUSK: Infomøde Torsdag den 20. april kl. 19.00

Der er beboermøde hvor Fibia/Waoos medarbejdere vil orientere beboerne om hvad det er beboerne får tilbudt. Du kan komme og stille alle dine spidsfindige spørgsmål til de to medarbejdere, og de vil svare dig på det hele.

Mød op og få chancen for at vinde en præmie. Materiale omkring Fibia/Waoos tilbud er sendt ud i postkasserne tidligere.

dummy250