Bistader i Herredsvang

sam-og-bierne
01-09-2017

  Skrevet af *text*

Der er startet nyt projekt med egne bier op ved hesteboksen bagved Torpevænget i Herredsvang.

Henry og Samarjan mødte hinanden i foråret fordi de begge var optaget af biavl. Henry havde mange års erfaringer med egne stader, og Samarjan var ved at tage sit første biavlerkursus. Nu har de sammen startet et projekt med bier i Herredsvang.

dummy250

Nem opstart

Projektet går ud på at starte andre interesserede op med biavl eller styrke interessen for bier. Det kræver ingen forudsætninger at starte op, da der er hjælp på stedet.

Henry siger: ”Du kan også starte op med at deltage ved skolebistadet for at se, om det er noget for dig. Det koster dig ikke noget. Får du lyst til at få dit eget bistade kan du købe det billigere end i forretningerne.”

Og han fortsætter: ”Kommunen har gratis lånt os området, hvor vi må have vore egne bier.”

bistader

Men hvorfor holde bier i Herredsvang?

Det har Henry et bud på: ”Først og fremmest er det sjovt. Og du får næsten gratis honning, og bliver populær i vennekredsen, fordi du kan levere 1. klasses honning. Honningen du producere er langt bedre end den honning der kan købes i forretninger.”

Ved at have bistader kan man komme helt tæt på biernes helt fantastiske verden, og få ny viden. Et lille eksempel kan være at en bidronning lægger omkring 1500 æg om dagen hele sommeren – hvem vidste det?

De to initiativtagere vil gerne i kontakt med andre lokale som har lyst til at have bier eller måske bare er nysgerrig på at vide mere. De understreger at det er en god mulighed for at komme i kontakt med de flotte naturomgivelser i Herredsvang og en mulighed for at få nye bekendte. Det er også en mulighed at indgå i biavlernes foreningsliv.

dummy250

Fakta:

Biavl i Herredsvang kontakt Henry Torp på tlf. 40 350 360